Skip to content

Avui 8 de març com moltes ja sabreu celebrem el Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora. És un dia on es denuncien la violència, els desavantatges i les discriminacions que pateixen les dones pel fet de ser-ho. Les reivindicacions, són molt variades, posen èmfasi en les reivindicacions relacionades amb el treball. A banda l’escletxa salarial entre homes i dones, també es denuncia la feminització de la pobresa, el fet que les pitjors feines i les més mal remunerades recaiguin en les dones i la doble jornada laboral (la feina fora de casa i la feina de casa) que moltes dones es veuen obligades a fer.

 

Entre moltes més reivindicacions, el 8 de març i conjuntament amb la vaga laboral i estudiantil també serveix per a denunciar la violència masclista. Els col·lectius feministes exigeixen més recursos per a combatre-la, lleis que ataquin totes les formes de violència contra les dones i mesures per a eradicar tota mena de violència sexual.

Per tot això volem animar-vos a participar en els tallers que realitzarem els propers dimecres 9 i dijous 10 al punt jove del centre cívic.

 

Back To Top